dell-chysta-pda-phone
Novinka Dell chystá PDA-phone

Dell chystá PDA-phone

Filip Eckstein

Filip Eckstein

18. 4. 2007 00:00 1

Dell ve spolupráci se společností Quanta Computer vyvíjí  zařízení v kombinaci mikrotelefonu a plně funkčního PDA. Reaguje tak na ukončení výroby klasických PDA Dell Axim.

Reklama

V poslední době se prodejnost "holých" PDA (Personal Digital Assistant - osobní digitální pomocník) rapidně snížila. Za tuto skutečnost může s největší pravděpodobností rychlý pokles cen laptopů a nástup "chytrých telefonů". Společnost Asus navíc "hrozí" nástupem ultra levných 7" notebooků (více zde), se kterými se pochopitelně PDA nemůže vůbec rovnat. Dell se proto pokouší vymyslet vhodný konkurenční protitah (projekt Fly) - kombinaci mobilního telefonu a plnohodnotného PDA. Tento vynález je na trhu sice již několik let, nicméně společnost Dell v něm vidí budoucnost své výroby ve šlépějích původní řady PDA Axim.


Původní řada Axim evidentně končí...

Nové "kombinované" PDA telefony by měly běžet na operačním systému Microsoft Windows Mobile 6 Professional. Spekuluje se i o integrované mini klávesnici typu QWERTY, což je pro pohodlné ovládní telefónu téměř nezbytné. PDA-phone od Dellu by se měl na trhu objevit ve třetím kvartálu letošního roku. Upřímně řečeno by mě docela zajímala cena, přece jenom jestli má PDA-phone konkurovat levným laptopů a vystrčit klasické PDA, cena by měla být alespoň přijatelná.

Zdroj: DigiTimes, CNET

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama