malibal-veda-nejvykonnejsi-kachna-laptop-na-svete
Novinka Malibal Veda - nejvýkonnější (kachna) laptop na světě

Malibal Veda - nejvýkonnější (kachna) laptop na světě

Filip Eckstein

Filip Eckstein

10. 4. 2007 00:00 6

Webem letí zpláva, že společnost Malibal úvádí na trh nejvýkonnější notebook světa. Dvacítka displej dvě grafické karty ve SLI a dvoujádrový procesor na palubě mají být zárukou toho nejvyššího výkonu. Pojďmě na tento laptop blíže podívat...

Reklama

Na internetu již tento notebook získal titul nejen nejvýkonnějšího, ale i... nejošklivějšího laptopu na světě. Ale nechme design designem. V čem je tento počin vlastně ojedinělý? Společnost Malibal není na trhu příliš viditelnou značkou, ale jestli měli v úmyslu se zviditelnit, tak se jim to skutečně podařilo. Uvadějí na trh totiž laptop, který nejen že upoutá svojí 20" obrazovkou, ale také ohromí i dalšími specialitkami jako je například: vestavěný subwoofer, dvě grafické karty, dva pevné disky, dva doky pro akumulátory, integrovaný TV-tuner a další...

A co konkrétně skrývá ve svých útrobách? Laptop je poháněn procesorem AMD Turion TL-60. Dvě jádra by měly uspokojit každého hráče i IT profesionála. Jak tisková zprává hlásá, bude nový Malibal Veda obsahovat také dvě grafické karty spřažené v režimu SLI. Konkrétně se má jednat o 2x Nvidia Quadro FX Go 2500M - každá o kapacitě 512MB. Pokud jste ovšem náročný hráč, můžete zvolit dvě karty GeForce Go 7950GTX s 512MB GDDR3. Laptop je také osazen dvěma disky, 7 in 1 čtečkou paměťových karet, integrovaným TV-tunerem, DVD vypalovačkou a pro laptopy typickou web kamerou.

Nakonec trošku choulostivější téma - cena. Na oficiálních stránkách výrobce uvádí cenu 2800 dolarů - to se může zdát hodně, pokud si nevšimněte přeškrtnuté ceny, která se nachází hned vedle (7000$). Tak to je výhodné - platit můžete navíc na místě a samozřejmě platební kartou. Optimistické, že...?

Tak co? Máte zájem? Apríl je už sice dávno za námi, ale novinářské kachny se internetem honí celoročně. Vše je dokonale přesvědčivé. Můžete si projít zdroje, Google, a dokonce i oficiální stránky... vypadá to na docela slušný laptop. Ale víte co nejspíš získáte, když si ho objednáte? pouze... debet na účtu ;-)

Zdroj: Malibal, Fudzilla, Wired

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama