hp-vyda-serii-hernich-pc
Novinka HP vydá sérii herních PC

HP vydá sérii herních PC

Stančík Martin

Stančík Martin

6. 4. 2007 00:00

Hewlett-Packard zveřejnil strategii, podle které by se společnost měla stát jednou z hlavních sil na trhu s herními počítači.

Reklama

Na konci minulého roku HP koupilo společnost VoodooPC a prohlásilo, že nyní rozšíří sortiment hardwaru. Celkově se v herním průmyslu ročně točí 35 miliard dolarů. HP však tvrdí, že nechce přímo konkurovat konzolám Xbox 360 od Microsoftu a PlayStation 3 od Sony - společnost se raději více zaměří na online, mobilní a počítačové hraní.

HP vydá sérii herních PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost tak bude muset vydat novou řadu počítačů, která je dražší a nabídne lepší HW specifikace - desktopy by však neměly být tak drahé, jako "speciality," které svým zákazníkům nabízí VoodooPC. Hewlett-Packard však není jedinou korporací, která se poohlíží po herním průmyslu - třeba minulý rok konkurenční Dell koupil známou společnost Alienware, jež se také zaměřuje na high-end počítače. Součástí strategie jsou také zakřivené monitory, která uživateli umožní (například při hraní závodních her) i pohledy doleva a doprava, ne jen rovně.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama