bude-tsmc-vyrabet-pro-amd
Novinka Bude TSMC vyrábět pro AMD?

Bude TSMC vyrábět pro AMD?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

26. 2. 2007 00:00 3

AMD již nyní s výrobou procesorů vypomáhá singapurský Chartered. Podle DigiTimes by však v budoucnu mohla přibýt i TSMC.

Reklama

Projekt AMD Fusion, spojující procesor s grafickým jádrem do jednoho čipu, snad nemusím představovat. Server DigiTimes, odvolávající se na investiční společnost Goldman Sachs, dnes píše, že na Fusion pracují dva týmy inženýrů. Jedni jej navrhují pro SOI (silicon on insulator) výrobní proces, který používá AMD a Chartered Semiconductor, druzí pro výrobní postup používaný TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), největším tchajwanským nezávislým výrobcem.

Bude TSMC vyrábět pro AMD?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím to není vůbec definitivní a TSMC obdrží zakázku jen v případě, že vývoj čipu pro jeho výrobní postup půjde hladce. Může se tedy stejně dobře stát, že AMD vydá pouze SOI verzi Fusion. Všimněte si ale jedné zajímavé věci. Když AMD kupovalo ATi, spekulovalo se, že někdy v budoucnu by AMD mohlo vyrábět grafické čipy ve vlastních továrnách, čímž by získalo výhodu oproti konkurenci. Zdá se však, že vývoj se bude ubírat úplně opačným směrem - a to takovým, ze kterého může mít radost TSMC.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama