bittorrent-legalne
Novinka BitTorrent legálně?

BitTorrent legálně?

Stančík Martin

Stančík Martin

26. 2. 2007 00:00 3

Společnost BitTorrent dnes spustí službu, jež bude poskytovat filmy a hudbu legálně za malý poplatek.

Reklama

Byla doba, kdy představitelé hudebního průmyslu pro vyslovení fráze "peer-to-peer" byli opravdu zděšeni. Avšak minulý týden jeden zástupce P2P implementoval technologii, která by měla zaručit, že se na jeho sítí objeví jen legální věci - hlavně pak video. Jde o známý BitTorrent, jenž snad ani není třeba představovat.

Služba využívá P2P tak, že čím je určitý soubor (písnička, video) populárnější, tím rychleji si jej každý uživatel může stáhnout.  Na světě je více než 135 milionů uživatelů BitTorrentu a přiznejme si, že většina jeho obsahu je ilegální.

BitTorrent legálně?
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost nyní doufá, že díky své nové BitTorrent Entertainment Network, již spouští dnes, přiláká uživatele, kteří mají zájem o legitimní obsah. Nová služba bude nabízet více než 3000 filmů, 1000 her a 1000 hudebních videí od 34 vydavatelů - a tak se z BitTorrentu vlastně stává distributor. Filmy si uživatelé mohou pronajmout po čtyřech dolarech, hudební videa a TV show pak zakoupí za dva dolary.

Legální obsah chce poskytovat také služba Joost, jenž bude podporována pouze reklamou a bude poskytovat obsah od velkých vydavatelů jako třeba Warner Music Group (WMG), Nettwerk, MusicNation, Voy a Viacom.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama