lexar-predstavil-nejrychlejsi-compactflash-kartu
Novinka Lexar představil nejrychlejší CompactFlash kartu

Lexar představil nejrychlejší CompactFlash kartu

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 2. 2007 00:00 3

Paměťové karty série '300x' od Lexaru mají údajnou rychlost zápisu 45MB/s a poráží tak i řadu Extreme IV od Sandisku.

Reklama

Lexar včera představil tři přírůstky do své řady paměťových karet Professional. Nové modely s kapacitami 2, 4 a 8 gigabajtů, označené '300x', jsou prý o 125% rychlejší než jejich předchůdci, karty označené '133x'. Jelikož rychlost 1x se rovná 150kB/s, 300x je 45000kB/s a toto číslo Lexar udává jakožto minimální rychlost při zápisu. Cílovou skupinou zákazníků jsou pochopitelně profesionální fotografové, pro které je rychlost zápisu na paměťovou kartu limitujícím faktorem při focení velkého množství snímků za sebou.

Nutno ovšem poznamenat, že plný potenciál karty využijí jen zařízení s podporou přenosového protokolu Ultra DMA. Takovými jsou například dvě nové čtečky, které Lexar představil ve stejný den; nalevo je CF-only verze s rozhraním FireWire 800 (IEEE1394b) za $80, vpravo pak čtečka pro USB rozhraní se sloty na karty CF a SDHC (Secure Digital High Capacity) za $50.

Ceny zatím oznámeny nebyly. Paměťové karty budou dostupné v dubnu. Lexar je kryje doživotní zárukou a bude k nim dodávat software Image Rescue 3 pro záchranu souborů z poškozené nebo omylem smazané karty a Corel Paint Shop Pro X pro úpravu fotografií.

Zdroj: Lexar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama