abit-predstavil-desku-s-radeonem-xpress-1250-pro-intel
Novinka Abit představil desku s Radeonem Xpress 1250 pro Intel

Abit představil desku s Radeonem Xpress 1250 pro Intel

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

16. 2. 2007 00:00 2

Abit uvedl základní desku s paticí LGA775 a čipovou sadou ATi Radeon Xpress 1250, jinak známou také jako ATi RS600.

Reklama

Pokud mě paměť neklame, Abit Fatal1ty F-I90HD je první desktopovou deskou s tímto čipsetem s integrovaným grafickým jádrem. Verze pro notebooky sice byla oficiálně vydána již v srpnu, ale zatím jsem ji v žádném notebooku neviděl.

Přestože jde o tmavě rudý motherboard z řady Fatal1ty, nejedná se o desku pro herní nadšence. Již na první pohled je zřejmé, že cílem určení jsou HTPC. Jednak tomu napovídá formát mATX, jednak HDMI výstup (na zadním panelu). Abit o něm tvrdí, že zvládá plné rozlišení 1080p, nicméně výstup odpovídá pouze specifikaci HDMI 1.2, nikoliv nejnovějšímu HDMI 1.3. Výrobce se taktéž nezmiňuje o HDCP.

Integrované grafické jádro Radeon Xpress 1250 zvládá hardwarovou akceleraci videa ve formátech H.264 a VC-1. Jako jižní můstek slouží známý SB600 a výbava desky tedy čítá 1 IDE port, 4 SATA porty, celkem 10 USB portů, řadič gigabitového Ethernetu a 8kanálové HD audio s optickým S/PDIF výstupem. Abit se dále chlubí tím, že deska používá výhradně japonské kondenzátory, přičemž napájecí kaskádu procesoru tvoří pevné kondenzátory (tedy takové, které nemohou vytéct).

Zdroj: Universal Abit

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama