microsoft-predstavil-drm-pro-mobilni-telefony
Novinka Microsoft představil DRM pro mobilní telefony

Microsoft představil DRM pro mobilní telefony

Stančík Martin

Stančík Martin

13. 2. 2007 00:00

Jste tak trochu zmateni ze strategie Microsoftu v oblasti DRM? Softwarový gigant vám to rozhodně nijak neulehčí...

Reklama

Microsoft včera na 3GSM v Barceloně představil PlayReady, DRM jež přidá do platformy PlaysForSure pro poskytovatele možnosti přijímat video v reálném čase a poskytovat službu "zaplať za jedno shlédnutí". Microsoft včera prohlásil, že PlayReady je "výsledkem dialogu s mobilním průmyslem," jehož členové evidentně hledali lepší cestu, jak mezi zařízeními přenášet audio a video. I když softwarový gigant udal, že mezi těmi, kteří si nový standard vyžádali, byli hlavně výrobci telefonů, byli to hlavně američtí operátoři Verizon and AT&T. Zatím to vypadá, že PlayReady není spojeno s žádným konkrétním zařízením (je však kompatibilní s Windows Media 10).

PlaysForSure bývá spojováno taktéž s WM10 a nový operační systém Microsoftu Windows Mobile 6 je typickým zástupcem PlaysForSure. "Vždy jsme podporovali možnost synchronizovat hudbu, video a televizi přímo z PC nebo také z jakýchkoli jiných PlaysForSure Windows Media DRM služeb," řekl John Starkweather z Microsoftu minulý týden pro Betanews.

Ve včerejším prohlášení softwarový gigant uvedl, že PlayReady je jakýsi "součinný program," díky kterému audio/video může proudit do oprávněných DRM a dalších ochranných technologií. Toto včera ráno potvrdila i další společnost s názvem PacketVideo – podle ní má jít o technologii, jež umožní snadnější přístup k audiu a videu. Jde taktéž o první firmu, která technologii implementuje k ochraně nejen hudby a videa, ale také vyzváněcích tónů a wallpaperů.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama