quanta-storage-slim-blu-ray-mechaniky-koncem-roku
Novinka Quanta Storage: slim Blu-ray mechaniky koncem roku

Quanta Storage: slim Blu-ray mechaniky koncem roku

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

24. 1. 2007 00:00

Quanta Storage, největší tchajwanský výrobce tenkých optických mechanik pro notebooky, oznámil, že ve druhé polovině tohoto roku rozjede masovou výrobu slim Blu-ray vypalovaček.

Reklama

Potřebnou technologii získá Quanta od Sony, jako dodavatel optických hlav byl však vybrán Sharp (namísto Sony). Poptávka po modrolaserových mechanikách sice zatím není příliš vysoká, stejné je to ale i s konkurencí - Blu-ray nebo HD DVD mechaniky v současné době vyrábí pouze několik japonských firem, jmenovitě například Matsushita Electric (známá pod značkou Panasonic), Pioneer a Toshiba.

Quanta Storage: slim Blu-ray mechaniky koncem roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Že je Quanta napřed, dokazují i plány Lite-Onu, největšího světového výrobce optických mechanik (všech). Ten se zatím hodlá zaměřit na desktopové modely a vypalovačky pro notebooky začne vyrábět až v první polovině příštího roku. V každém případě platí, že čím více výrobců, tím větší bude cenový souboj, ze kterého budou profitovat zákazníci. A pokud budou Blu-ray mechaniky pro notebooky levnější než HD DVD palírny a díky tomu se více rozšíří, radost může mít také Sony.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama