ibm-predstavi-novy-software-dorazi-na-microsoft
Novinka IBM představí nový software, doráží na Microsoft

IBM představí nový software, doráží na Microsoft

Stančík Martin

Stančík Martin

22. 1. 2007 00:00 7

IBM dnes vydá balík služeb ke komunikaci, který funguje na stejném principu jako MySpace a má zjednodušovat dorozumívání mezi pracovníky.

Reklama

Podle mnoha analytiků tak mezi IBM a Microsoftem v této sféře opět vypukne konkurenční boj. Divize IBM, Lotus, se s novými produkty vrací ke své původní tvorbě - softwaru, který pracovníkům usnadňuje komunikaci a práci. Služba s názvem Connections uživatelům umožní sdílet informace přes web s možností nastavení, která skupina pracovníků se k nim může dostat a která nikoli. Lotus Connections je tedy jakýsi ekvivalent oblíbených stránek MySpace nebo Facebook. Podle Petera O'Kellyho z Burton Group nový software zahýbe s dominantním postavením Microsoftu. "Nový software gigant jistě znejistí," řekl O'Kelly. "IBM je nyní v ofenzívě".

Minulý rok IBM udalo, že Lotus Notes má přes 125 milionů uživatelů a podle O'Kellyho se s Connections uživatelská základna Lotusu rozroste alespoň na 150 milionů. Outlook od Microsoftu užívá asi 200 milionů lidí a SharePoint má asi 80 milionů uživatelů. Connections se skládají z pěti komponent: uživatelských profilů, aktivit, blogů, skupin a tzv. "dogear", což je název IBM pro identifikaci a sdílení webových záložek mezi kolegy. Software bude dostupný v první polovině tohoto roku, cena zatím nebyla zveřejněna. "Myslíme si, že se Connections zalíbí jak novým, tak stávajícím uživatelům," řekl Jeff Schick z IBM.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama