philips-predstavil-latku-s-led-diodami
Novinka Philips představil látku s LED diodami

Philips představil látku s LED diodami

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

22. 1. 2007 00:00 8

Oblečení nebo čalounění, které umí zobrazovat různé obrazce a svítí ve tmě - tak by se dala stručně charakterizovat technologie jménem Lumalive.

Reklama

To, co tvoří obrazce v Lumalive tkanině jsou jakési ultralehké obrazovky rozměru asi 20x20cm, každá obsahující 196 pixelů (14x14) pixelů. Pixel je složen z modré, zelené a červené LED diody. Celý "panel" váží přibližně 100 gramů, takže ho lze snadno zabudovat do oblečení bez výrazného zvětšení jeho hmotnosti.

Panel je ovládán a napájen krabičkou o rozměrech 11,5x6,5x2cm a váze asi 150g. Použitá baterie je typu Li-Ion a jeden panel na ní funguje 3-4 hodiny. Srdcem ovládacích obvodů je ARM procesor doplněný 256MB Flash pamětí pro ukládání obrázků nebo animací délky až 10 minut.

Pro komunikaci s PC slouží USB rozhraní. Pomocí windowsovského software lze do Lumalive displeje naprogramovat text, obrázky, běžící text atd., případně lze k ovládacímu modulu připojit GSM modul pro zobrazování upozornění na SMS nebo přímo text SMS. Panely jsou uloženy ve voděodolném pouzdře, nicméně pro praní se dají z látky vyjmout a znovu nainstalovat.

Lumalive potahy na nábytku se napájejí přímo ze sítě (pomocí adaptéru); pro tyto účely může být pospojováno až 10 panelů. Vyobrazená pohovka s hodinami má odběr elektřiny přibližně 20 wattů.

Cena ani datum dostupnosti této technologie Philips neoznámil.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama