zaplat-nebo-zemri
Novinka Zaplať, nebo zemři!

Zaplať, nebo zemři!

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

12. 1. 2007 00:00 12

Nový druh phishingu obsahující výhrůžku smrtí se právě objevuje v e-mailových schránkách.

Reklama

Zpráva obsahuje prohlášení, že pochází od profesionálního nájemného vraha, který dostal za úkol zabít adresáta e-mailu. Zároveň ale údajný vrah tvrdí, že je ochoten úkol nedokončit, pokud adresát zaplatí $80.000. Jako důkaz nabízí záznam z údajného 10-denního sledování, samozřejmě že za drobný poplatek $20.000.

"Nesnažte se kontaktovat policii, FBI, nebo jim posílat kopii této zprávy, protože vím o každém vašem kroku a mohl bych být donucen splnit úkol, za který jsem dostal zaplaceno. Mimochodem, toto je poprvé, kdy se ze mě stál, vzhledem k mé práci, zrádce," říká dále zpráva.

Zaplať, nebo zemři!
i Zdroj: PCTuning.cz

"Jedná se o jednu z nejodpornějších forem phishingu, kterou jsem kdy viděl," říká Graham Cluley z bezpečnostní firmy Sophos. "Cílem této zprávy je vystrašit adresáta a donutit ho k placení stálých částek, nebo, v poslední fází, ke sdělení informací o svém bankovním účtu, včetně hesel."

"Na tento e-mail mohou doplatit nevinní, zranitelní lidé, kterým může ze strachu obsah zprávy připadat jako pravdivý. Mnohem hůře může ale působit na lidi, kteří nejsou zase až tak nevinní a mohou být tedy pravděpodobněji oklamáni,"dodal Graham Cluley.

Zdroj: TechWeb

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama