amd-odhalilo-detaily-o-rd790
Novinka AMD odhalilo detaily o RD790

AMD odhalilo detaily o RD790

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

10. 1. 2007 00:00 7

Server DailyTech zveřejnil informace o chystaném čipsetu příští generace od AMD, označeném RD790.

Reklama

RD790, jehož marketingové jméno by mohlo vypadat nějak jako "AMD 790X" vyjde pouze jako samostatný severní můstek, jako southbridge bude používán SB600. Northbridge bude disponovat celkem 42 PCI Express linkami specifikace PCIe Gen2. 32 linek je určeno pro dva grafické adaptéry, další 4 pro grafickou kartu jako akcelerátor fyziky (Assymetric Physics Processing). Další linky budou sloužit pro spojení severního a jižního můstku, onboard řadič gigabitového Ethernetu a PCI slot.

Čipset bude také podporovat HyperTransport 3.0 a bude tedy primárně určen pro procesory do Socketu AM2+, které AMD vydá někdy v létě.

AMD má dvě referenční desky používající kombinaci RD790 a SB600. První nese krycí název Mako a je určena pro jednoprocesorové konfigurace se Socketem AM2+. Její specifikace jsou v tabulce výše.

Druhá byla pojmenována Wahoo a jde o motherboard se dvěma Sockety F. Její bohatá výbava čítá například FireWire řadič nebo přídavný 4portový SATA2 řadič od Marvellu.

Není známo, kdy bude severní můstek RD790 vydán, logické je však předpokládat, že to bude někdy v době vydání procesorů architektury K8L.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama