s-cim-prijde-steve-jobs
Novinka S čím přijde Steve Jobs?

S čím přijde Steve Jobs?

Stančík Martin

Stančík Martin

9. 1. 2007 00:00 2

Fanoušci Apple jsou již nažhaveni na dnešní vystoupení šéfa Apple Steva Jobse a ptají se: S čím přijde tentokrát? *Aktualizováno - iPhone je na světě*

Reklama

Největší spekulace tento rok panují okolo mobilního telefonu od Apple - společnost by totiž v této sféře mohla nasadit stejně dravou taktiku, jako tomu je u hudebního segmentu. Dále se množí informace o možném uvedení nového iPodu nebo TV set-top-boxu a nových verzích softwaru.

Toto každoroční hádání, s čím Apple přijde se již prakticky stalo součástí show se stovkami bloggerů snažících se uhádnout, co na nás Jablko chystá právě tentokrát. Z Macworldu se mezi fanoušky společnosti stává něco jako kult, Steve Jobs je totiž chápán jako garance nových překvapení a zábavy. "Apple je extrémně dobré v utajování nových projektů. Jobs každopádně předvede perfektní show a na konec uvede, jako vždy, něco, co nikdo nečekal," řekl Ian Fogg, analytik z firmy Jupiter.

S čím přijde Steve Jobs?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro Fogga bude nejzajímavějším momentem právě otázka, zda Apple vstoupí do mobilního byznysu. "Mělo by to široké dopady. Spojí se například s nějakým operátorem nebo výrobcem?" ptá se analytik. List Wall Street Journal pak předpovídá, že by Apple mohlo spolupracovat s americkým operátorem Cingular. Graham Barlow z MacFormatu zase tvrdí, že se dočkáme nového iPodu s větším displejem a pevným diskem.

Aktualizováno:


Steve Jobs nakonec na Macworldu představil iPhone. Zdroje mluví o tom, že se jedná o "iPod s širokoúhlým displejem" a "revoluční internetový komunikátor a mobil". Mělo by jít o zařízení s displejem o velikosti 3.5 palce a běží na něm OS X. Na levé straně mobilu je pak logo Cingularu a i když to Jobs zatím oficiálně nepotvrdil, pravděpodobně půjde o spřízněného operátora. Představeno bylo i zařízení s názvem Apple TV (set-top-box). Bohužel další informace zatím nejsou dostupné, protože projev Jobse ještě neskončil a bude pokračovat do 20:00 našeho času - pak vás budeme samozřejmě opět informovat.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama