bill-gates-predstavil-sve-vize
Novinka Bill Gates představil své vize

Bill Gates představil své vize

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 1. 2007 00:00 4

Šéf Microsoftu Bill Gates včera večer na CES v Las Vegas nastínil své vize s tím, že "se právě nacházíme v digitální dekádě".

Reklama

Gates promlouval na největší světové hi-tech konferenci s názvem Consumer Electronics Show. "Mladí lidé na počítači s Windows tráví více času, než sledováním televize," řekl například v úvodu. V rámci prohlášení s několika konkrétními ohlášení Gates prozradil jak nejnovější operační systém jeho firmy Vista bude sloužit ke "spojování lidí," uživatelé totiž prý chtějí s svým obsahem pracovat na vícero platformách.

Podle Gatese se nyní nacházíme v bodě, kdy je dostupný hardware i "obsah" (tj. filmy, software...) a chybí již jen jejich propojení. Jako součást úvodní prezentace nejbohatší muž světa pozval také další představitele Microsoftu, kteří postupně uvedli některé své vize. Justin Hutchinson například demonstroval řadu funkcí ve Windows Vista, z nichž většina měla očividně za úkol konkurovat společnosti Apple, která je podle některých pozorovatelů kreativním tvůrcem technologií.

Bill Gates představil své vize
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi uvedené funkce patřila například aplikace sloužící k zálohování dat s názvem "shadow copy", nový nástroj pro vytvoření DVD foto-galerie a software, který uživateli umožní odstranit chyby z digitálních fotografií. Robbie Bach z Microsoftu pak zveřejnil zprávu o tom, že softwarový gigant do konce roku 2006 prodal na 10.4 milionů kusů konzole Xbox 360. Bach také pozvaným řekl, že Microsoft pracuje na IPTV (internet protocol TV), která umožňuje, aby byly televizní programy živě nebo na požádání zpřístupněny za pomoci internetového připojení - této funkce by se brzy měl dočkat také právě Xbox 360.

Na konci tohoto roku budou podle něj partnerské společnosti vlastníkům Xboxu nabízet IPTV služby. Microsoft také spolu s HP představil nový produkt, který lidem umožní skladovat data na centrálním zařízení a přistupovat k nim pomocí více produktů na platformě Windows, včetně multimediálního přehrávače Zune, Xbox 360, počítačů a telefonů. Na Windows Home Server můžete uložit až 1 TB dat (fotky, hudba či video) a dostat se k nim můžete z domácích zařízení, či přes internet. Prvním zařízením, které toto všechno dokáže zprostředkovat se stalo HP Media Smart Server. Na konferenci byly také uvedeny nové počítače s Windows Vista.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama