ces-zacina-o-vikendu
Novinka CES začíná o víkendu

CES začíná o víkendu

Stančík Martin

Stančík Martin

5. 1. 2007 00:00

Technologické společnosti Microsoft a Apple již brzy odhalí své vize digitální budoucnosti, stane se tomu tak při dvou událostech v nadcházejících dnech.

Reklama

V neděli Bill Gates v Las Vegas započne Consumer Electronics Show proslovem zaměřujícím se na roli Microsoftu v propojeném světě. Podle analytiků budou celé výstavě dominovat témata jako "digitální domov" a "(nejen) video ve vysokém rozlišení". V úterý v San Franciscu pak šéf Apple Steve Jobs přednese své plány tamnímu publiku.

Zařízení, která umožňují roznášet digitální obsah po celém domě - od počítače k počítači, televizím, hi-fi a dalším zařízením - jsou dostupná již několik let, avšak obývací pokoj ještě žádná firma nedobyla. Předpokládá se, že na letošní CES nové produkty, které umožní lepši propojení domácí digitální techniky, představí velikáni jako HP, D-Link, Intel a Netgear.

CES začíná o víkendu
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto společnosti spolupracují na vizi Microsoftu o digitálním domově a podpoří Billa Gatese při jeho úvodní řeči v neděli večer. "Tohle bude v uvozovkách CES Billa Gatese a předpokládám, že si za celý večer vyslechneme i trochu nostalgie," řekl Michael Gartenberg z Jupiteru. "Apple se sice nebude účastnit, avšak jeho stín tam bude jistě cítit."

Apple také na své show zveřejní nové detaily o zařízení iTV, které umožňuje sdílet video a další digitální obsah po celém domě. "Domov se sítí je tak komplikovaný - potřebujete vybudovat síťovou infrastrukturu, zařízení, která se do ní budou schopny připojit a nakonec obsah," řekl analytik Sean Wargo. "Každým rokem se zlepšuje jedna z těchto oblastí. Nyní budou představena hlavně zařízení, která vám umožní spravovat obsah." Na CES se podle odhadů přijde podívat více než 140 000 lidí.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama