intel-a-investice-do-lucid-technologies
Novinka Intel a investice do Lucid Technologies

Intel a investice do Lucid Technologies

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

3. 1. 2007 00:00 2

Izraelská společnost Lucid Technologies obdržela příspěvek ve výši 12 milionů dolarů, které využije na vývoj svého chystaného čipu.

Reklama

Lucid Technologies je ve skutečnosti firmička s 27 zaměstnanci. Zmíněná investice 12 milionů dolarů pochází od několika společností, jednou z nich je Intel, z dalších jmenuje DailyTech Giza Venture Capital a Genesis.

Intel a investice do Lucid Technologies
i Zdroj: PCTuning.cz

V současné době pracuje Lucid Technologies na čipu, který umožní propojit až 4 grafická jádra a vytvořit tak multi-GPU řešení vystupující v operačním systému jako jediný akcelerátor. Čip se vlastně bude starat "pouze" o komunikaci mezi GPU; důležitou úlohu budou hrát také ovladače, které budou zajišťovat rozdělování práce mezi grafické čipy.

Možná se vám to zdá jako nepotřebná věc, mohl by to však být důležitý krok na cestě k modulárním grafickým kartám (vzpomínáte na zprávy o ATi R700 a chystaných DX10.1 čipech S3?). A skutečnost, že jedním z investorů je Intel, napovídá tomu, že největší výrobce procesorů skutečně chystá expanzi na trh samostatných grafických akcelerátorů.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama