sony-chysta-videofilni-playstation-3
Novinka Sony chystá "videofilní" Playstation 3

Sony chystá "videofilní" Playstation 3

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

30. 12. 2006 00:00 125

Blu-ray mechanika, HDMI výstup, podpora 1080p, tichý chod - co víc si může filmový fanoušek přát? Evidentně je stále co zlepšovat, neboť Sony údajně chystá další verzi Playstationu 3 orientovanou v první řadě na přehrávání videa.

Reklama

Třetí verze Playstationu 3 by měla oproti dvěma stávajícím mít navíc mechanismus tlumení vibrací Blu-ray mechaniky, operační paměť (XDR) zvětšenou na 512MB, vylepšený zdroj a dva HDMI výstupy pro samostatný přenos zvuku a obrazu. V neposlední řadě bude mít tento hybrid konzole a BD přehrávače konvenčnější design, více se podobající běžné spotřební elektronice. Stále však půjde o plnohodnotnou konzoli a hrát na ní půjde stejně dobře, jako na "obyčejné" PS3ce.

Posledním, leč asi nejdůležitějším rozdílem od běžné konzole, bude cena. Ta prý bude někde v rozsahu 200 až 300 tisíc yenů, v přepočtu mezi 1700 a 2500 dolary (38 - 55 tisíc Kč).

Článek japonského serveru PC Watch také uvažuje nad budoucím vývojem Playstationu 3 po stránce hardware. Dosud bylo zvykem, že hardwarové specifikace zůstaly neměnné a postupem času konzole zlevňovaly a vznikaly rozměrově menší nebo dokonce handheldové varianty (nádherným příkladem je Sega Master System, Master System II a poté Game Gear). V případě PS3 je však možné, že specifikace budou někdy v budoucnu vylepšeny a přestože hry budou na 100% kompatibilní i s konzolemi staršího data výroby, novější "revize" nabídnou o něco kvalitnější grafiku.

Zdroj: X-bit labs, pc.watch.impress.co.jp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama