skonci-steve-jobs-ve-vezeni
Novinka Skončí Steve Jobs ve vězení?

Skončí Steve Jobs ve vězení?

Stančík Martin

Stančík Martin

29. 12. 2006 00:00 1

Podle článku listu Financial Times, který následuje zprávu serveru Law.com z úterka, byla šéfovi Apple Stevovi Jobsovi přidělena možnost odkupu akcií bez autorizace představenstva.

Reklama

Dnes je poslední den, kdy Apple musí vydat potřebné dokument americké komisi; do teď  představitelé Apple tvrdili, že Jobs nabídky nikdy nevyužil. Jestli se však Jobs bál, že mu možnost odkupu byla přidělena bez potvrzení představenstva (i když jí nikdy nevyužil), a nenahlásil to americkým úřadům, je praktika zcela jistě ilegální.

Podle listu The Recorder byly dokumenty vyneseny na světlo světa v rámci tříměsíčního prověřování Apple, které bylo zaměřeno proti dvěma vysokým představitelům: bývalému CEO Fredu Andersonovi a viceprezidentce Nancy Heinen. Pokud Komise podrobí Apple dohledu, jak tomu bylo u více než sto jiných společností podezřelých z toho samého trestného činu, může to být pro bývalé a současné představitele devastující.

Někteří analytici však tvrdí, že je celá kauza zbytečně nafouknutá. Mark Anderson ze Strategic News Service pak říká, že bude-li poškozena image Jobse, bude to mít pro Apple nepříznivý dopad. "Máme zde společnost, která nemůže bez Steva prosperovat. Žádný Steve znamená žádnou jinou možnost pro Apple."

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama