nejlepsi-technologie-roku-2006
Novinka Nejlepší technologie roku 2006

Nejlepší technologie roku 2006

Stančík Martin

Stančík Martin

25. 12. 2006 00:00 20

Webové stránky BBC sezvaly pět známých recenzentů a lidí, kteří se pohybují ve světě nejnovějších technologií, aby pomohli vybrat to nejlepší z uplynulého roku.

Reklama

Na hodně lidí v tomto roce zapůsobil nový Apple MacBook, jiní se nemohou dočkat nového operačního systému Windows Vista, který přijde na počátku roku příštího. Před Vánoci společnosti Nintendo a Sony představily své herní konzole. Které elektronické zařízení je tedy králem roku 2006? Nebo půjde spíše o software? Na to se BBC ptala těch nejznámějších lidí pohybující se v IT.

Fraser Macdonald, redaktor, magazín Stuff

Produktem, o kterém jsme celý rok mluvili, je PlayStation 3 od Sony. Je to úžasné skloubení nové generace herní technologie, DVD (ve formě Blu-ray), wi-fi a domácí zábavy. Pro čtenáře našeho magazínu je PS3 ikonou tohoto roku.

Nejlepší technologie roku 2006
i Zdroj: PCTuning.cz

Jsem tradičně fanouškem Nintenda a vůči PlayStationu jsem byl vždy skeptický, ale hry na něj jsou opravdu úžasné. Nejvíce jsem na PS3 hrál MotorStorm, což je opravdu lahůdka pro oči. I Wii od Ninteda však bude úspěšné a myslím si, že si jej koupí hlavně lidé, kteří dřív žádnou konzoli nevlastnili.

Martin Lynch, redaktor, Gizmondo

Mnoho lidí si myslí, že jediná cesta, jak dostat do svých obývacích pokojů filmy ve vysoké kvalitě (HD) je pomocí LCD nebo plazmové HDTV. Je zde však alternativa, kterou je projektor, jenž umí HD. A nejde jen o to, že jej můžete připojit k PC, DVD přehrávači, set-top boxu a herním konzolím - tím nejlepším je ten filmový zážitek z velké obrazovky.

Nejlepší technologie roku 2006
i Zdroj: PCTuning.cz

Proč tedy vrážet 1300 liber do tenké televize s 42 palcovou obrazovkou, když můžeme mít obraz mnohem lepší a větší? Jedním z nejlepších produktů uplynulého roku byl projekto InFocus IN76 Play Big HD. Zařízení, které nejen že dobře vypadá, avšak nabízí i perfektní ostré a barevné obrázky a nezáleží na tom, v jak velké místnosti se nacházíte, protože umí vyprodukovat HD obraz od 36 palců do 15 stop.

Katie Lee, redaktorka, Shiny Shiny

Úspěšným příběhem roku 2006 je Nintendo Wii. Společnost přišla s opravdu inovujícími hrami - udělali něco jiného a neobvyklého. Hodně lidí mluví o konzolích jako Box 360 či PlayStation 3, avšak musíte být opravdoví hráči, abyste si je pořídili. Na Nintendu je dobré, že je pro všechny. Přátelé a rodina, kteří normálně nehrají si Wii zamilují. A ovladač Wiimote tomu jen přidá. Myslím si, že PlayStation 3 se stane zařízením příštího roku, avšak v roce 2006 jím je definitivně Wii.

Nejlepší technologie roku 2006
i Zdroj: PCTuning.cz

Gina Trapani, redaktorka, LifeHacker

Když Macy od Apple nyní používajé čipy Intelu, nemožné se stalo skutečným: počítač, na kterém jsou Windows i operační systém Macu – OS X. Nepříjemné je, že k přepínání mezi systémy musíte počítač restartovat. Se softwarem Parallels Desktop si však můžete užívat to nejlepší z obou svou systémů zároveň. Můžete je mít spuštěné na oddělených desktopech nebo v módu Coherence, který vám umožní spustit programy pro Windows na desktopu Macu. Proto je pro mne Parallels aplikací roku 2006.

Nejlepší technologie roku 2006
i Zdroj: PCTuning.cz

James Beechinor-Collins, redaktor, magazín T3

Pro mne je výrobkem tohoto roku určitě Wii, který zvolil úplně jiný přístup, než ostatní tím, že se nezaměřuje jen na tradiční hráče. Nyní může hrát naprosto každý. Wii není jen o lepší grafice, vývojáři v Nintendu opravdu promysleli, jak změnit tradiční hraní. Myslím si také, že Wii stojí mimo Xbox 360 a PS3 a nemusí s nimi soutěžit, Wii je prostě jiné.

Nejlepší technologie roku 2006
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle ankety BBC mezi jejími čtenáři na plné čáře vyhrálo Wii od Nintenda, pro které hlasovalo takřka 59 procent lidí. Na druhém místě se umístil PlayStation 3 s necelými dvaceti procenty a třetí příčku „urval“ HD projektor s asi dvanácti procenty hlasů.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama