tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

23. 12. 2006 00:00

Po týdnu, ve kterém vrcholila předvánoční nákupní horečka, je tu opět náš týdenní přehled. Jako vždy se budu snažit vybrat jen ty nejzajímavější články a recenze.

Reklama

Z grafických karet toho dnes moc zajímavého není, snad jen rozsáhlý test serveru X-bit labs, jehož hlavní hvězdou je Radeon X1950Pro v provedení 'Extreme' od PowerColoru s tichým chladičem AC Accelero X2 a zvýšenými takty.

V minulém Přehledu byl test Athlonů 64 X2 s 65nm jádrem Brisbane. Ti pozornější z vás si všimli, že přestože stejně taktované procesory by měly být stejně výkonné, novější kousky jsou v některých testech nepatrně pomalejší. Server Anandtech zjišťoval, proč tomu tak je a také testoval modely 4000+, 4400+ a 4800+ (s násobiči končícími na ,5).

Server Anandtech dále testoval základní desku DFI LanParty UT ICFX3200-T2R s čipsetem RD600 od AMD(ATi). BIOS má opravdu široké možnosti nastavení a FSB lze přetaktovat až přes 500MHz. Co víc by si nadšenec mohl přát?

Dalším novým čipsetem pro procesory Intel je nForce 650i SLI od nVidie. Motherboard ASUS P5N-E SLI, který tuto čipovou sadu používá, testoval opět Anandtech. Výsledek? Za příznivou cenu dostanete desku, která se výkonem a možnostmi přetaktování hravě vyrovná drahým deskám s high-endovými čipsety (jako nForce 680i SLI).

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále se podíváme na chladiče pro procesory - konkrétně pasivní U9 a U12 od Noctua. Testoval je server Guru3D.

Do kategorie megatestů spadá článek serveru bit-tech.net, věnovaný příslušenství pro hráče. V testu najdete celkem 8 klávesnic, volantů, joysticků a sluchátek od Logitechu, Saiteku, Microsoftu a Everglide.

Namísto testů zdrojů zde máme článek serveru HardwareSecrets jménem "Proč je 99% testů zdrojů špatných". Dozvíte se, jakou vypovídací hodnotu mají měření s obyčejnými multimetry a jak má správně vypadat recenze, na kterou se můžete spolehnout při rozhodování o koupi.

Server MobilityGuru si pro nás připravil článek na téma baterií - konkrétně, jak zajistit dlouhou výdrž a životnost baterií nejen v notebooku, ale také v PDA, mp3 přehrávačích nebo digitálních fotoaparátech.

TwitchGuru pojal reportáž ze světového šampionátu Cyberathlete Professional League jako seznam 10 věcí, které možná nevíte o profesionálním hraní, které se, ačkoliv si to mnoho z nás neuvědomuje, stává poměrně rozšířeným sportem.

To je pro dnešek všechno. Na závěr vám za sebe i celou redakci přeji příjemné prožití svátků Vánočních, bohatého Ježíška a tak dál. Nashledanou příště!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama