nahravaci-spolecnosti-zaluji-rusky-web-s-mp3
Novinka Nahrávací společnosti žalují ruský web s MP3

Nahrávací společnosti žalují ruský web s MP3

Stančík Martin

Stančík Martin

21. 12. 2006 00:00 8

Skupina amerických nahrávacích společností v USA podala žalobu na ruský web, který nabízí ke stažení hudbu za malé poplatky - Allofmp3.com.

Reklama

Žaloba byla podána v New Yorku na pokyn Arista Records, Warner Bros, Capitol a UMG. Společnosti žalují moskevskou firmu Mediaservices, která provozuje Allofmp3.com a allTunes.com. Nahrávací společnosti tvrdí, že hudba na webech je prodávána bez jejich povolení, Allofmp3.com však tvrdí, že za licence platí ruským úřadům.

Na webu jsou přístupná alba za cenu okolo jednoho dolaru a za samostatné skladby je účtováno jen pár centů. Pro srovnání, jeden ze světově nejoblíbenějších hudebních obchodů iTunes za album chce 10 dolarů. Web již na popud britských umělců čelí žalobě od britského hudebního průmyslu, Visa a MasterCard proto již přestaly přijímat platby ze stránek společnosti Mediaservices.

Nahrávací společnosti žalují ruský web s MP3
i Zdroj: PCTuning.cz

Allofmp3.com tvrdí, že platí organizaci Roms, která mu na oplátku poskytuje licence na provoz. Roms pak tvrdí, že mu ruské úřady daly povolení k licencování muziky pro allofmp3.com, i když si skupina nesehnala povolení od držitelů autorských práv. "Allofmp3.com jede legálně," řekl ředitel Roms Oleg Nezus. "Názor vlastníků práv z cizích zemí je pouze - jejich názor."

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama