nvidia-ma-opet-problemy-s-diskovym-radicem
Novinka nVidia má opět problémy s diskovým řadičem

nVidia má opět problémy s diskovým řadičem

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

16. 12. 2006 00:00 6

Čipsety řady nForce 4 se ve své době staly nesmírně populárními, trápily je však problémy se SATA řadičem. High-endový čipset nForce 680i SLI pro Intel evidentně trpí stejnou vadou.

Reklama

O co přesně jde? Uživatelé na fórech eVGA a nVidie si stěžovali na problémy se SATA pevnými disky a RAIDem. Někteří hlásili náhodné zatuhnutí systému a modrou obrazovku, jiní zase poškozená data. Některým se na nejnovějším čipsetu nVidie dokonce ani nepovedlo nainstalovat Windows. Závada sice nepostihuje všechny motherboardy s touto čipovou sadou, ale počet uživatelů, kteří hlásí potíže, je podle serveru X-bit labs o mnoho vyšší, než u nForce 4. To by se rozhodně stávat nemělo - a obzvlášť ne na čipsetu, kde severní a jižní můstek dohromady stojí 120 dolarů.

nVidia má opět problémy s diskovým řadičem
i Zdroj: PCTuning.cz

Oficiální vyjádření nVidie je takové, že o problému se ví, povedlo se ho rekonstruovat v laboratoři a pracuje se na jeho řešení. Chyba prý není v hardwaru, ale v ovladačích. Samozřejmě že špatné ovladače nemohou mít za následek nemožnost nainstalovat Windows XP, takže pokud chyba opravdu není hardwarová, v úvahu připadá ještě update BIOSu.

Na současné situaci může získat jedině Intel, jehož čipsety P965 žádnými podobnými neduhy netrpí.

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama