tsst-vyrabi-dvd-vypalovacky-pro-sony
Novinka TSST vyrábí DVD vypalovačky pro Sony

TSST vyrábí DVD vypalovačky pro Sony

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

14. 12. 2006 00:00

Sledujete-li trh optických mechanik, jistě víte, že vypalovačky Sony jsou hardwarově totožné s mechanikami jiných výrobců. Ještě nedávno to byl Lite-On, nyní je to TSST (Toshiba Samsung Storage Technology).

Reklama

Server DigiTimes píše, že TSST, společný podnik Toshiby a Samsungu vyrábějící optické mechaniky, obdržel od Sony zakázku na výrobu osmnáctirychlostních DVD vypalovaček. Sony poměrně dlouho vyrábělo své mechaniky u Lite-Onu - například Sony DRU-700A a Lite-On SOHW-832S byly totožné mechaniky a stejně tomu je se Sony DW-G120A a Lite-Onem SHM-165P6S.

Nyní však smlouvu na výrobu mechanik pod značkou Sony získalo TSST. Nabídla totiž cenu nižší než $25 za jednu mechaniku, kdežto konkurence jako například Lite-Onu a HLDS (Hitachi LG Data Storage) si účtují 27-28 amerických dolarů. Zbývá ještě dodat, že tyto mechaniky jsou vyráběny v relativně malých počtech, neboť míří jen do externích modelů a tedy pouze na volný trh. Mechaniky na objednávku výrobců PC, které se montují do hotových sestav, se vyrábějí v daleko větším objemu.

DigiTimes dále píše, že na trh optických mechanik si brousí zuby také čínský Foxconn, který je jedním z největších dodavatelů základních desek pro výrobce PC. Foxconn zatím dodává své mechaniky jen Panasonicu a čínské Tsinghua Unisplendour Corp. Ltd., ale snaží se také o získání zakázek od Dellu, HP nebo Pioneeru a Sony.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama