narust-utoku-na-internetove-bankovnictvi-o-8000
Novinka Nárůst útoků na internetové bankovnictví o 8000%

Nárůst útoků na internetové bankovnictví o 8000%

Stančík Martin

Stančík Martin

14. 12. 2006 00:00 2

Podle nové vládní zprávy byl ve Velké Británii za poslední dva roky zaznamenán nárůst útoků na internetové bankovnictví o 8000%.

Reklama

Financial Services Authority (FSA) oznámila, že je nárůstem phishingových útoků velmi znepokojena. Ukradená částka je relativně malá, avšak očekává se její navýšení o 90 procent. Mezi lednem a červnem roku 2005 bylo podle komise ve Velké Británii zjištěno 312 phishingových útoků - v tom samém období letošního roku to bylo 5059 útoků. V první polovině tohoto roku bylo ukradeno 23.2 milionů liber, v druhé polovině to bude asi 22.5 milionů.

Nárůst útoků na internetové bankovnictví o 8000%
i Zdroj: PCTuning.cz

Lord Paul pak řekl, že některé banky jsou napadány více, než jiné. Sandra Quinnová ze společnosti Apacs však prosadila, aby jejich jména nebyla zveřejňována. Podle ní Apacs reprezentuje bankovní průmysl, ne zákazníky, a tak neplánuje zveřejnění seznamu útoků. Philip Whitaker ze stejné společnosti však tvrdí, že to, že je na některou banku útočeno více, než na jinou, neznamená, že jsou její bezpečnostní systémy slabší. "Nejsou důkazy, že by jedna banka měla lepší zabezpečení, než jiná." Robinson také věří, že v globále je internetové bankovnictví bezpečné.

Je však třeba přiznat, že pravděpodobnost, že policie útočníky odhalí, je velmi malá a jak říká Philip Robinson, k tomu, aby zákazníci v internetové bankovnictví věřili, je třeba aby banky byli v tomto směru "otevřené".

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama