zaloba-proti-spolecnosti-microsoft
Novinka Žaloba proti společnosti Microsoft

Žaloba proti společnosti Microsoft

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

11. 12. 2006 00:00 23

Majitel konzole Xbox 360 žaluje společnost Microsoft o $5 milionů dolarů a opravy zdarma.

Reklama

Když společnost Microsoft vydávala v listopadu svůj update pro konzoli Xbox 360, uživatelé očekávali rozlišení 1080p, HD DVD a další. Co ale nikdo nečekal bylo poškození konzole, která se tak stala téměř bezcennou. Microsoft problém rychle zveřejnil, vydal jeho opravu a vyzval poškozené uživatele, aby kontaktovali technickou podporu.

Dnes, více než měsíc po vydání nebezpečného updatu, podává muž z Kalifornie žalobu na společnost Microsoft kvůli jeho poškozené konzoli Xbox 360.

Žaloba proti společnosti Microsoft
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak se zdá, po zkontaktování technické podpory po vadném updatu, Kevinu Rayovi bylo sděleno, že oprava jeho konzole nebude provedena, dokud nezaplatí poplatek ve výši $140, který je běžně účtován za opravu nebo výměnu přístroje. Žaloba podaná k federálnímu soudu ve Washingtonu požaduje náhradu škody ve výši $5 milionů a opravu všech konzolí, k jejichž poškození došlo z důvodu vadného updatu.

Záruční doba poskytovaná společností Microsoft na její konzoli Xbox 360 je pouze 90 dnů ode dne následujícího po dni nákupu, ale uživatelé si ji mohou za poplatek prodloužit. Protože výskyt vad byl abnormálně vysoký, zejména po vypuštění konzole na trh, společnost Microsoft souhlasila s bezplatnou opravou všech konzolí vyrobených v roce 2005 a vrácením peněz těm, kteří za opravu přístroje již zaplatili.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama