sony-psp-s-gps
Novinka Sony PSP s GPS

Sony PSP s GPS

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 12. 2006 00:00

S pomocí nového doplňku k oblíbené přenosné konzoli PlayStation Portable se již nikde neztratíte. Zatím si jej bohužel mohou užívat jen Japonci...

Reklama

Pokud plánujete cestu někam do neznáma a vlastníte PSP, určitě si všimněte nového přijímače GPS, který je nyní dostupný. Přijímač má rozměry 45mm x 41mm x 17mm a váží hezkých 16 gramů, posazen je nad obrazovkou konzole.

Zatím je dostupný software silniční navigace (pro Japonsko), pěší stezky a adresy obchodů - podobně jako u normálního GPS. Aktualizace map budou dostupné pomocí webu Sony. V čem GPS s PSP však zaostává, je to, že PSP nemá dotykový displej, takže k zadání souřadnic a dalšímu ovládání musíte použít d-pad. Naopak dobrou zprávou je, že jde o jedno z nejlevnějších GPS na trhu. V Japonsku se prodává za 5000 yenů (43 dolarů - 900 Kč), do USA si přídavek obyvatelé mohou objednat za 59 dolarů + 8 dolarů za dopravu.

Vývojáři také již oznámili, že GPS zakomponují do některých her - v Japonsku této funkce mohou využít například vlastníci titulů Hot Shots, Golf a Metal Gear: Portable Ops. Zatím je produkt dostupný pouze v Japonsku, avšak Sony v blízké budoucnosti plánuje jeho uvedení také pro Severní Ameriku a Evropu..

Zdroj: Daily Tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama