youtube-by-melo-byt-lepe-kontrolovano
Novinka YouTube by mělo být lépe kontrolováno

YouTube by mělo být lépe kontrolováno

Stančík Martin

Stančík Martin

5. 12. 2006 00:00

Podle japonské organizace držitelů práv by oblíbený web YouTube měl být kvůli porušování autorských práv kontrolován častěji a příspěvky tříděny před publikováním.

Reklama

The Japan Society for Rights of Authors, Composers and Publishers by si přímo přála, aby byla videa kontrolována před tím, než jsou uveřejněna. Každý den je pomocí YouTube přehráno více než sto milionů videí - mnoho z nich bez patřičných povolení. Zmíněná japonská federace jen za minulý měsíc z webu nechala stáhnout na 30 000 klipů - politika YouTube totiž zní "video odděláme až po podání stížnosti," což však nestačí.

Dále by se Japoncům zamlouvalo, aby se lidé, kteří videa nahrávají, museli registrovat a po špatné zkušenosti by jim byl zablokován na web přístup. YouTube, jenž je vlastněn Googlem se společnostmi vlastnícími autorská práva vyjednává již delší dobu a s některými z nich se již dohodl - videa mohou zůstat výměnou za určitou část z příjmů z reklamy. Licenční ujednání má web v současné době se společnostmi CBS, Warner Music, Universal Music Group a Sony BMG Music Entertainment.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama