novell-bude-podporovat-dokumenty-microsoft-office
Novinka Novell bude podporovat dokumenty Microsoft Office

Novell bude podporovat dokumenty Microsoft Office

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

4. 12. 2006 00:00

Společnost Novell v pondělí ohlásila, že jejich kancelářský balík OpenOffice bude kompatibilní s dokumenty Microsoft Office.

Reklama

Společnost Novell, výrobce softwaru, distribuuje svou vlastní edici open-source balíku kancelářských aplikací jménem OpenOffice. Programy, které jsou v balíku OpenOffice, ukládají své dokumenty ve formátu OpenDocument (ODF), standardu, který byl vytvořen několika společnostmi.

V lednu, jak oznámila společnost Novell, budou mít uživatelé textového procesoru z balíku OpenOffice možnost číst dokumenty ve formátu Office Open XML, který je výchozím formátem před nedávnem vydaného balíku Office 2007 společnosti Microsoft.

Novell bude podporovat dokumenty Microsoft Office
i Zdroj: PCTuning.cz

„OpenOffice.org je pro Novell velmi důležitý. Společně s nasazením operačního systému Linux ve firmách je pro naše zákazníky důležité, aby mohli sdílet dokumenty mezi OpenOffice a Microsoft Office,“ uvedl v prohlášení Nat Friedman z společnosti Novell.

Projekt, do kterého se společnost Novell zapojila, byl založen dříve v roce 2006 společností Microsoft. Je znám jako Open XML/ODF projekt.

Minulý měsíc společnosti Microsoft a Novell podepsali dohodu, která zvýší spolupráci mezi jejich produkty, včetně kancelářských balíků.

Společnost Corel, tvůrce balíku Word Perfect Office, oznámila, že počítá v budoucích verzích svého balíku s podporou obou formátů, jak ODF, tak XML.

Zdroj: CNET news.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama