microsoft-zune-se-stava-dvojkou-na-americkem-trhu
Novinka Microsoft Zune se stává dvojkou na americkém trhu

Microsoft Zune se stává dvojkou na americkém trhu

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

1. 12. 2006 00:00 11

Hudební přehrávač Microsoft Zune, který byl před týdnem vypuštěn na trh, se stal se svým počtem prodaných kusů dvojkou na americkém trhu.

Reklama

Podle posledních dat společnosti NPD Group dosáhl hudební přehrávač Microsoft Zune ve dnech od 14 do 18 listopadu 9% podílu na trhu. Podíl společnosti Apple je nyní 63% a podíl bývalé dlouhodobé dvojky na trhu, společnosti SanDisk, klesl na 8%. NDP Group bohužel zatím nedodala výsledky prodeje za období prázdnin spojených se svátkem Díkuvzdání a stejně tak informace o prodeji společností Wal-Mart, Amazon.com a Apple store.

Microsoft Zune se stává dvojkou na americkém trhu
i Zdroj: PCTuning.cz

„Pro novou značku na trhu, která v recenzích uspěla jen částečně a není kompatibilní s největším prodejcem digitální hudby (Apple iTunes) a dalšími službami, to byl dobrý start,“ řekl Ross Rubin z NPD Group.

Hudební přehrávač Microsoft Zune je k dostání ve třech barvách, je vybaven 3" displejem, obsahuje 30 GB pevný disk a má další funkce, mj. sdílení hudby mezi lidmi v určité vzdálenosti, FM rádio a díky technologii Wi-Fi i digitální rádio. Tyto funkce nejsou i konkurenčních výrobků jako např. Aplle Ipod nebo Creative Zen k dispozici. Cena přehrávače společnosti Microsoft je $249.


Ipod vs. Zune

I když se nejedná o zrovna nejlevnější zařízení a stojí o poznání více než přehrávače Apple Ipod nano, reagují na něj uživatelé vesměs pozitivně. Někteří analytici se ale domnívají, že počáteční úspěch je zapříčiněn prvotním zájmem lidí o přehrávač a i lidmi, kteří z nějakého důvodu nemají rádi přehrávače společnosti Apple.

„Prvotním zájemcům je možno prodat 50.000 kusů ale zůstává otázkou, jaký bude poměr prodaných kusů za rok,“ řekl Michael Gartenberg, analytik společnosti JupiterResearch.

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama