90-milionu-prodanych-kusu-windows-vista-v-roce-2007
Novinka 90 milionů prodaných kusů Windows Vista v roce 2007?

90 milionů prodaných kusů Windows Vista v roce 2007?

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

30. 11. 2006 00:00 7

Společnost IDC odhaduje, že v roce 2007 Microsoft prodá 90 milionů kopií svého nového operačního systému Windows Vista.

Reklama

Společnost IDC se ve středu zařadila do dlouhé řady firem, které se pokouší odhadnout prodej operačního systému Windows Vista společnosti Microsoft. Nejvíce kusů má být prodáno s novými počítači.

IDC předpovídá, že 90% z celkového počtu prodaných počítačů domácím uživatelům bude vybaveno operačním systémem Windows Vista ve některé z Home Edition verzí. Jiná situace už je na poli firemních počítačů. Zde se odhaduje, že novým operačním systémem ve verzi Business nebo Enterprise bude vybaveno pouze 35% všech prodaných počítačů.

„Přechod na Windows Vista bude u domácích uživatelů téměř okamžitý, zatímco ve firemní sféře bude bude přechod trvat déle,“ řekl Al Gillen ze společnosti IDC.

90 milionů prodaných kusů Windows Vista v roce 2007?
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost IDC tvrdí, že Windows Vista ve verzi Home Basic bude nejprodávanějším systémem na poli domácích počítačů. Dále tvrdí, že každá druhá kopie ze tří bude právě tato verze. Zbytek bude tvořit dražší verze Home Premium.

Ve firemním prostředí bude 82% počítačů se systémem Windows Vista vybaveno verzí Business a zbylých 18% verzí Enterprise.

Společnost Microsoft dnes v New Yorku slavnostně odhalila svůj operační systém Windows Vista společně s balíkem kancelářských aplikací Office 2007.

Zdroj: TechWeb

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama