gecube-chysta-gemini-2
Novinka GeCube chystá Gemini 2

GeCube chystá Gemini 2

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

30. 11. 2006 00:00 3

Vzpomínáte na koncept Gemini - dvou grafických čipů ATi na jedné kartě? Jeho první verze se nikdy nedostala na trh, GeCube ale plánuje vydat druhou generaci, tentokráte s jádry RV560.

Reklama

První generace Gemini karet měla obsahovat dva Radeony X1600XT (RV530). Takové karty tehdy chystali HIS a GeCube. Přestože byla vymyšlena už i cena - 399 dolarů - řešení se nikdy nedostalo na trh.

Společnost GeCube nyní oznámila, že připravuje Radeon X1650XT Gemini Twin 2, což bude dvoučipová karta se dvěma čipy RV560 pod kapotou. Jen pro připomenutí - jádro RV560 obsahuje 24 pixel shaderů, 8 texturovacích a rasterizačních jednotek a má 128bitovou sběrnici. Každý z čipů prý bude disponovat vlastními 256 megabajty paměti.

Frekvence oznámeny nebyly, ale v žádném případě nečekejte, že by toto CrossFire na jednom PCB mohlo porazit jednu high-endovou kartu. Pro běžného hráče toho tedy Gemini moc nenabídne. Toto řešení má ale i své výhody - jmenovitě 4 DVI výstupy, kvalitnější antialiasing a možnost v budoucnu vyhradit jedno jádro pro akceleraci fyziky.

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama