rusko-bude-chtit-zrusit-allofmp3
Novinka Rusko bude chtít zrušit AllofMP3

Rusko bude chtít zrušit AllofMP3

Stančík Martin

Stančík Martin

29. 11. 2006 00:00

Populární web AllofMP3.com bude v rámci vstupu Ruska do Světové obchodní organizace (WTO) nejspíše zrušen. Provozovatelé se však brání...

Reklama

Podle dokumentu vydaném Spojenými státy to vypadá, že Rusko a USA dospěly ke shodě ohledně největšího problému Ruska při vstupu do WTO - porušování autorských zákonů. K zrušení kontroverzního webu AllofMP3 Rusko také souhlasilo s tím, že bude bojovat proti šíření ilegálních kopií softwaru, zvýší pokuty s tím spojené a větší pozor si dá i na pašování médií do země.

Ve smlouvě pak stojí, že potřebné zákony Rusko příjme do prvního června příštího roku. Vraťme se však k AllofMP3, které se brání tím, že vlastní licence od Russian Multimedia and Internet Society (ROMS) a Rightholders Federation for Collective Copyright Management of Works Used Interactively (FAIR). Spojené státy ani Velká Británie ale tyto licence neuznávají a organizace jako RIAA a MPAA odmítly od výše zmíněných přijmout jakékoli platby. Zástupci AllofMP3 také deklarují tím, že web je legální jak podle ruských, tak i podle amerických zákonů.

Jak to tedy dopadne, ukáže až čas. Mnozí analytici však tvrdí, že ostrá slova AllofMP3 k záchraně tentokrát možná stačit nebudou, protože Rusko do WTO chce vstoupit opravdu hodně.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama