microsoft-se-na-phishing-zameruje-tvrde
Novinka Microsoft se na phishing zaměřuje tvrdě

Microsoft se na phishing zaměřuje tvrdě

Stančík Martin

Stančík Martin

22. 11. 2006 00:00

Snahy Microsoftu zasáhnout proti phishingu v Evropě a na Středním východě za posledních osm měsíců vedly k 129 žalobám proti phisherům.

Reklama

Jedna žaloba v Turecku již vedla k rozsudku odnětí svobody na dva a půl roku pro tamního phishera a další čtyři žaloby proti teenagerům zde byly díky organizaci Global Phishing Enforcement Initiative podány.

"Někdy žalobu podáme sami, ale, což je důležitější, spolupracujeme s vládními agenturami," řekla Nancy Andersonová z firmy. Ze zmíněných 129 žalob se 97 týká kriminálních činů, ke kterým Microsoft nebo jiná technologická firma podala informace. Prohlášení bylo učiněno na konferenci Evropské unie v Bruselu.

Microsoft se na phishing zaměřuje tvrdě
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle známé společnosti Symantec se počet phishingových útoků v první polovině tohoto roku téměř zdvojnásobil na 157 000 - v roce 2006 se tak očekává, že phishing napáchá škody ve výši 2.8 miliardy dolarů. Microsoft pak tvrdí, že phishingem se zabývají hlavně teenageři, kterým stačí pro poučení i pokuta v řádu pár tisíců dolarů, protože "to rodiče určitě rozčílí".

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama