prvni-motherboard-pro-4x4-odhalen
Novinka První motherboard pro 4x4 odhalen

První motherboard pro 4x4 odhalen

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 11. 2006 00:00 8

Server DailyTech přinesl první fotografie a informace o základní desce od ASUSu pro platformu AMD 4x4.

Reklama

Tento klenot se dvěma Sockety F (LGA1207) nese název ASUS L1N64-SLI WS. Bez nadsázky se dá říci, že ve srovnání s klasickými deskami je na této všechno dvakrát - dvě procesorové patice, dva páry DIMM slotů, dva severní můstky (nForce 680a SLI) i dva jižní můstky což znamená opravdu bohatou výbavu čítající 12 SATA portů a 4 PEG sloty, přesně jak jsme psali před nedávnem, Gigabit Ethernet porty jsou nakonec "jen" dva.

Další výbava čítá jeden eSATA port a HD Audio kodek s optickým a koaxiálním SPDIF výstupem. Nezapomnělo se ani na tzv. legacy porty, tedy PS/2 pro myš a klávesnici, paralelní port a do této kategorie můžeme zařadit i jeden IDE port (ten je interní).

Pokud máte na platformu 4x4 zálusk, měli byste vědět, že ruku v ruce s pořízením této desky a dvou procesorů půjde i upgrade skříně, neboť L1N64-SLI WS je motherboard formátu eATX (Extended ATX). Pro přídavné napájení je deska vybavena jednak konektorem pro 4pinový molex, jednak 8pinovým konektorem EPS12V.
DailyTech píše, že podle prodejců bude cena $480 (asi 11 tisíc Kč), ale ve skutečnosti to nejspíše bude méně.

ASUS je minimálně prozatím výhradní výrobce desek pro platformu 4x4. Není to tím, že by ostatní výrobci nechtěli - na vině je AMD, které se rozhodlo svěřit tento úkol exkluzivně ASUSu. Podle serveru The Inquirer ostatní výrobci nedostali žádné vzorky procesorů FX-7x a nejmenovaný manažer obvinil AMD, že "se chová jako Intel".

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama