co-je-uvnitr-wii
Novinka Co je uvnitř Wii

Co je uvnitř Wii

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

20. 11. 2006 00:00 17

Stejně jako hned po vydání kdosi rozebral Playstation 3, postihl stejný osud i jednu konzoli Wii od Nintenda.

Reklama

Wii je z hardwarového hlediska velmi podobná svému předchůdci, GameCube. To ale nevadí - proč se nepodívat dovnitř? Pohled na vnitřnosti nejnovější konzole od Nintenda nám zprostředkovali redaktoři serveru Popular Science.

Co je uvnitř Wii
i Zdroj: PCTuning.cz

Wii po odejmutí krytu. Jelikož u Nintenda použili speciální šroubky, neobešel se tento krok bez použití hrubé síly a redaktorům se neúmyslně podařilo konzoli nadobro zneprovoznit. Oproti tomu, lidé z webu SmashMyPS3 rozbíjeli třikrát dražší Playstation 3 naprosto úmyslně a před zraky zákazníků stojících na konzoli frontu.

Co je uvnitř Wii
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedna ze dvou WiiFi antén

Co je uvnitř Wii
i Zdroj: PCTuning.cz

Než se rozmontovávačům otevřel pohled na základní desku, museli se zbavit DVD mechaniky a ochranného plechu. Úplně vlevo, pod hliníkovým pasivem, se nachází procesor a grafický čip konzole. Chlazení napomáhá malý větráček, který je na této fotce již vyoperován. Vpravo nahoře je vidět WiFi (nebo WiiFi?) adaptér s kablíky vedoucími ke dvěma anténám, napravo je slot pro SD karty. Plochý kabel vede jak jinak než k optické mechanice.

Co je uvnitř Wii
i Zdroj: PCTuning.cz

Pod heatsinkem nalezneme procesor Broadway od IBM (vlevo) a cosi jako čipset a zároveň grafické jádro; tento čip od ATi nese kódové označení Hollywood.

Celou galerii, která čítá 15 fotografií, si můžete prohlédnout zde.

Zdroj: Popular Science Blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama