windows-vista-nyni-pristupna-pro-vyvojare
Novinka Windows Vista nyní přístupná pro vývojáře

Windows Vista nyní přístupná pro vývojáře

Stančík Martin

Stančík Martin

20. 11. 2006 00:00 1

Microsoft pomocí své sítě již několik dnů šíří finální verzi Windows Vista mezi vývojáře, dva týdny před vydáním byznysové verze nového operačního systému.

Reklama

Po letech dřiny a testování softwarový gigant minulý týden ukončil práce na operačním systému Windows Vista a ve čtvrtek zpřístupnil jeho kód pro předplatitele vývojářských programů MSDN a TechNet, což je zásadní krok, který zaznamenaly snad všechny weby, jež se Windows zabývají. Nový operační systém spolu s kancelářským balíkem Office 2007 bude pro běžné uživatele uvolněn v lednu (lokalizované verze se pak v České Republice objeví v únoru).

Společnost také zdarma rozdává kopie Windows Vista členům beta programu, kteří v době testování nahlásili alespoň jednu chybu; nabídka se samozřejmě nevztahuje na technologické nadšence, kteří si Vistu stáhli v akci Customer Preview Program. OEM verze Windows Vista v našich končinách se budou prodávat za stejné ceny jako tomu je u současných Windows XP. Dostupných bude pět verzí Visty a sedm verzí Office 2007. „V tuto chvíli můžeme odpovědně prohlásit, že jsme plně připravení pro uvedení Windows Vista a Office systému 2007 na trh,“ řekl již dříve Tomáš Koška, manažer divize Windows společnosti Microsoft v České republice.

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama