tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

18. 11. 2006 00:00 2

Je tu opět víkend a s ním i náš pravidelný přehled nejzajímavějších testů a recenzí zajímavého hardwaru ze zahraničních magazínů.

Reklama

Radeonu X1950Pro jsme v době jeho vydání věnovali v Přehledu docela dost místa. Provedení od GeCube, celým názvem GeCube FZ Cool Radeon X1950Pro Champion Edition, se ale pyšní 512MB grafické paměti a především chladičem s Peltierovým článkem dvěma větráky, který zabere tři sloty. Karta byla testována na serveru HardwareZone.

HDMI výstup, pasivní chlazení a výkon, který není k zahození - co více byste mohli chtít od grafické karty pro HTPC? GeForce 7600GS v provedení Gigabyte, kterou testoval server Neoseeker, splňuje všechny tři zmíněné body.

Server TechSpot porovnával dva konkurenty v jedné cenové třídě - Radeon X1950Pro a GeForce 7900GS.

Teď něco pro fajnšmekry. Server Motherboards.org recenzoval novou základní desku od ASUSu ze série Republic of Gamers: Striker Extreme s čipsetem nForce 680i SLI pro platformu LGA775.

Pokud penízky scházejí, rozumnou volbou je procesor AMD do Socketu AM2. Základní deska Gigabyte GA-M55plus-S3G používající čipset nVidia s integrovanou grafikou GeForce 6100 může být právě takovým motherboardem, který ideu levného, ale za ty peníze výkonného počítače pomůže naplnit. Test najdete na serveru SysOpt.

Zlatá střední cesta pro starší Pentia i Core 2 Duo je čipset Intel P965. Jak si stojí MSI P965 Platinum, která jej používá? To zjišťoval server Neoseeker.

Z oblasti operačních pamětí zde máme dva high-endové dual-channel kity DDR2 modulů. Crucial Ballistix Tracer, které běží na 800MHz s časováním CL4-4-4-12, testoval server Virtual-Hideout.
Paměti od OCZ ze série Gold, certifikované pro frekvenci 1100MHz (PC2-8800), byly podrobeny testu na serveru LegionHardware.

Dnešní Přehled uzavírá recenze čerstvě vydané konzole Playstation 3 na serveru TwitchGuru. Stěžejní otázka zní: vyplatí se PS3 za 600 dolarů?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama