universal-zazaloval-myspace
Novinka Universal zažaloval MySpace

Universal zažaloval MySpace

Stančík Martin

Stančík Martin

18. 11. 2006 00:00 8

Universal Music Group podala žalobu na známý web MySpace s tím, že stránky nabádají uživatele k ilegálnímu sdílení hudby a videí.

Reklama

MySpace bylo obviněno z toho, že lidem umožňuje na web nahrávat videa a poskytuje technologie k tomu, aby mohla tato být sdílena s jinými uživateli. Podle UMG jsou na webu přístupná díla známých interpretů jako The Killers, Jay-Z a Gwen Stefani.

MySpace se však brání tím, že zákony neporušuje a dodalo, že jeho nástroje k odstraňování ilegálního obsahu jsou dobré a plně se shodují s právními předpisy.

"Uživatelům dáváme nástroje ke sdílení jejich vlastních děl - nenavádíme ani nepodporujeme jakékoli obcházení autorských zákonů," prohlásilo MySpace. Žaloba podaná u amerického soudu však tvrdí o opaku. "Naše muzika a videa hrají hlavní roli ve vytváření komunit, jež zakladatelům MySpace produkují stovky milionů dolarů," tvrdí Universal. Hudební korporace říká, že MySpace porušuje autorské zákony už tím, že uživatelům dává právo zveřejňovat obsah bez předchozí kontroly administrátory. Přitom minulý měsíc MySpace představilo technologii na blokování nelegálního obsahu. Zjištěné ilegální soubory jsou mazány a uživatelé obsah publikující dostávají zákaz vstupu.

Zdroj: BBC
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama