apple-iphone-bude-predstaven-jiz-v-lednu
Novinka Apple iPhone bude představen již v lednu

Apple iPhone bude představen již v lednu

Stančík Martin

Stančík Martin

17. 11. 2006 00:00 1

Tchajwanské zdroje potvrdily, že společnost Apple již začala s výrobou svého iPhonu - v lednu jich má podle Steva Jobse být dostupných na deset milionů kusů.

Reklama

Oficiálně bude iPhone představen na Macworldu v San Franciscu v lednu. Podle analytiků se počet dostupných telefonů v příští roce ještě zvýší. Není však jasné, zda iPhone nebude konkurovat iPodu, taktéž od Apple. Derrick Wood ze společnosti Growth Equities však varuje před tím, že iPhone bude jen těžce konkurovat běžným dotovaným mobilům.

Výrobci tzv. chytrých telefonů se čím dál více obracejí na platformu Windows Mobile 5 s vidinou vytvoření mobilního telefonu konkurenceschopného s MP3 přehrávači. "Myslím si, že mobilní hudba bude v budoucnosti velký byznys," dodává Wood. Zajímavé bude také počkat si, zda Microsoft nepředstaví novou verzi svého přenosného mediálního přehrávače Zune jako mobilní telefon, což v minulosti naznačil. Velkým konkurentem pro iPhone pak budou i telefony N-Series od Nokie. Na další podrobnosti si budeme muset počkat do Macworldu.

Zdroj: SmartHouse

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama