intel-chysta-desku-s-cipsetem-sis
Novinka Intel chystá desku s čipsetem SiS

Intel chystá desku s čipsetem SiS

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

16. 11. 2006 00:00 2

Deska s čipsetem ATi zmizela z roadmapy - namísto ní vydá Intel motherboard s čipovou sadou od SiS.

Reklama

Intel D102GGC2 'Grant County 2', tak zní název dosud jediné základní desky z dílny Intelu, která používá jiný než vlastní čipset. V tomto případě je to Radeon Xpress 200 od ATi. Ještě počátkem léta byl v plánech model D103GGV 'Gem Valley', taktéž postavený na čipsetu od ATi. Vydání bylo naplánováno na druhou polovinu letošního roku.


'Grant County 2'

Po odkoupení konkurenčním výrobcem procesorů, firmou AMD, už ATi není u Intelu vítána. Po 'Gem Valley' není ani vidu, ani slechu, zato se v roadmapách objevila další výjimka s jiným než intelovským čipsetem.

Základní deska Intel D201GLY 'Little Valley' bude osazena severním můstkem SiS662 s integrovanou grafikou Mirage 1 a její vydání je očekáváno ve druhé čtvrtině roku 2007. Je zřejmé, že Intel hodlá čipsetem Silicon Integrated Systems vyplnit segment low-endu - SiS662 totiž podporuje pouze Pentia 4, D a Celerony D architektury NetBurst a jednokanálový řadič pamětí zvládá DDR2 jen do taktu 667MHz. Deska má být formátu mini-ITX, takže odbytištěm budou také HTPC. Pro srovnání, Intel ve stejném období představí čipsety řady Bearlake a high-endová varianta X38 bude podporovat DDR3 do 1333MHz.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama