pevny-disk-ps3-pujde-snadno-vymenit
Novinka Pevný disk PS3 půjde snadno vyměnit

Pevný disk PS3 půjde snadno vyměnit

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

12. 11. 2006 00:00 36

V jednom ohledu bude mít Playstation 3 jasně navrch nad Xboxem 360: pokud budete chtít upgradovat pevný disk konzole, daleko více "user-friendly" bude konzole od Sony.

Reklama

Na 20GB harddisku Xboxu 360 ve verzi Premium je přibližně 13GB místa pro dema, trailery a filmy, které si uživatel stáhne pomocí služby Xbox Live. To opravdu není mnoho a tak se mnozí ptají, jak kapacitu navýšit. Oficiální stanovisko Microsoftu zní: Kupte si další 20GB harddisk (původně určený jako upgrade pro konzole bez HDD, stojí $99) a paměťovou kartu, na kartu si uložte profil a disky měňte.

Stane-li se vám, že dojde místo na HDD Playstationu 3 (s 20GB diskem se to stane téměř určitě), jednoduše koupíte jakýkoliv 2,5" disk s rozhraním SATA a jednoduše jej vyměníte. Za 100 dolarů, které si Microsoft účtuje za HDD pro Xbox 360, nabízí obchod Newegg 120GB disk od Toshiby. Komu by kapacita 2,5" disků nestačila nebo by nebyl spokojen s jejich cenou, fantazii se meze nekladou a k PS3 lze "přidrátovat" i klasický 3,5" HDD:

Pevný disk PS3 půjde snadno vyměnit
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě i Xbox 360 používá standardní pevné disky, pracovní postup však obnáší připojování původního disku k PC a kopírování jeho obsahu na nový disk pomocí programu Norton Ghost. Navíc vám nikdo nezaručí, že to bude fungovat.

Proč je přístup Microsoftu takový, je mi záhadou - vždyť by stačilo povolit připojování externích HDD a Flash disků přes USB. Co je platné, že nedávno byla zřízena služba Xbox Live Video, když na discích konzolí chybí místo?

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama