Týdenní přehled recenzí a megatestů
autor: Luk , publikováno 11.11.2006
Po týdnu je tu opět náš pravidelný přehled toho nejzajímavějšího ze zahraničních HW magazínů. Dnes bude Přehled opět poněkud jednotvárný, neboť si žádný server nenechal ujít novou GeForce 8800.

Pro případ, že by někomu nestačila recenze na PCTuningu, v seznamu níže máte z čeho vybírat. Zajímá-li vás detailní rozbor architektury čipu G80, zamiřte nejdříve na server Beyond3D.


Souběžně s GeForce 8800 byly vydány také čipsety nForce řady 6x0i pro platformu Intel. Základní desky s nForce 680i SLI testovaly servery X-bit labs, PC Perspective, The Tech Report a HotHardware.

Opět X-bit labs, tentokráte jde ale o klasický duel dvou mainstreamových grafických karet: GeForce 7900GS a Radeonu X1950Pro.

Článek serveru bit-tech.net se také týká grafiky, ovšem z trochu jiného pohledu. Hlavním tématem jsou totiž procedurální textury - tedy textury, které se nenačítají z HDD nebo optického média, nýbrž se generují podle zadaných parametrů. Výhodou tohoto řešení je minimální náročnost na kapacitu, což by se vývojářům mohlo hodit zejména u Xboxu 360.

Z oblasti základních desek stojí za shlédnutí srovnání dvou CrossFire motherboardů pro Socket AM2: ASUS M2R32-MVP a ECS KA3 MVP Extreme. Test naleznete na serveru HotHardware.

Kromě mnoha testů nových GeForce se za uplynulý týden urodilo poměrně hodně testů zdrojů. Je snad nějaká souvislost mezi touto skutečností a enormní spotřebou nového dítka nVidie?
Seasonic S12 Energy Plus - jak název napovídá, tento zdroj se chlubí extrémně vysokou účinností - výrobce udává až 88%. Test jeho 650W verze najdete na serveru ModTheBox.

Server PC Modding Malaysia si pro recenzi vybral 600W zdroj z řady OCZ EvoStream. Další zdroj od OCZ, tentokrát však silnější 700W model z řady GameXStream, byl testován na serveru HardwareSecrets. Jelikož toto PSU ve skutečnosti vyrábí FSP, je docela pravděpodobné, že Fortron Epsilon 700W bude mít stejné vnitřnosti.

Pod drobnohled se dostaly také zdroje značky be quiet! z řady Straight Power. Server NordicHardware testoval 700W verzi, modely 600W a 450W si vzal na starost server Bjorn3D.

To je dnes bohužel opravdu všechno, co stálo za zmínku. Na shledanou příště.

 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
12.11.2006 09:54:47   84.42.172.xxx 14
Já tedy Lukáši velice pochybuji o přínosnosti těchto týdenních přehledů. Novinky pochopitelně překládaš/opisuješ z těch serverů, na které odkazuješ v tomhle přehledu, dodáš k nim pár svých slov a je to dobré, je to v češtině. Pak sem ale na konci týdne surově práskneš odkazy na stránky, které jsou pouze v angličtině, němčině nebo franzouštině. Dej sem ještě odkazy na stránky v Japonštině či Čínštině (rozsypaný čaj) a bude to komplet. Myslím, že to moc logiku nemá. Možná jedině v tom, že si nadšenec najde na těch serverech doplňující a rozšiřující informace o detailech, které se do novinek nevešly. Ale řekl bych, že tu není moc lidí, kteří ovládají čtyři nebo více jazyků.
12.11.2006 10:52:37   83.208.125.xxx 21
Jestli ti ty přehledy vadí, tak je nemusíš číst, ale já si v každém z nich najdu tak dvě až tři recenze které si projdu a ostatní prostě ignoruju. Samozřejmě neumím čtyři ani více jazyků, ale jsou lidi kteří třeba francouzky umí ale neumějí anglicky (a nebude jich málo) a pro ně jsou recenze i v jiných jazycích.
Rozhodně to jako přínos vidím, protože nemám čas denně procházet desítky serverů a hledat zajímavé věci, jestli ho ty máš tak ti opravdu budou souhrny na nic.
12.11.2006 11:01:33   84.42.172.xxx 11
Máš pravdu, mám hodně času, ale nebudu ho plýtvat čtením nezáživných a cizojazyčných souhrnů. Pokud už se odhodlám číst nějaké sáhodlouhé texty (v angličtině např.), tak něco trvanlivějšího a hodnotnějšího než testy nějakého HW, který bude za 3 roky zastaralý. Já vyjadřuji svůj názor a za ty snad už dva roky co se sem občas mrknu (v poslední době opravdu hodně sporadicky, už mě nebavíte) sem si nepřečetl jedinej tenhle souhrn a nekliknul na jediný tam uvedený odkaz. Vidím tyhle souhrny jako absolutně nezáživnou věc. Pokud mám už vůbec něco číst, tak to musí být zábavné a nebo zajímavé. Zkus se kouknout na gadgets.cz...já když tuhle stránku poprvé našel, tak jsem všechny tamní novinky přečetl beze zbytku. Tady rozhodně ne. Ale jasně, zaměření pctuningu není o zajímavostech a o čtivých novinkávh, to chápu. Takže se tu radši zase tak minimálně půl roku nebudu k ničemu vyjadřovat. Zdejší diskuze jsou nic neřešící, nepříjemně se ovládají a Fialovi lezu už na nervy, protože já byl jediným, kdo sem psal komentáře denně, non-stop téměř 24 hodin. Nechápu sám sebe, proč vlastně tohle píšu.
12.11.2006 16:13:40   80.188.88.xxx 11
Naopak, je to tu bez tebe nějaké prázdné

Ohledně Přehledu... když měl o prázdninách asi měsíc a půl pauzu, tak pak do diskuze někdo napsal že mu přehled chyběl. Sám ty recenze taky nečtu, když mě něco zajímá tak se podívám na grafy a na Conclusion, výjimečně si něco přečtu celé (ale to bývají spíš ty speciální články na konci).
Musím ale přiznat, že přehled je docela zdlouhavá práce a tak ho nejspíš čeká zkrácení, omezení jen na to co mi přijde nejzajímavější a jen z těch známějších serverů co jsou považovány za objektivní.
12.11.2006 21:00:54   81.201.54.xxx 11
jj bez tebe Jindy je to někdy nuda. Dokázal si se rozkecat i o uplně jiný věci než byla v newsce a šlo se bavit o rozumnejch vecech. Odjakživa mě na PCT spíš upoutaji diskuze pod článkem než samotný článek. "Ten o kterém se nemluví" mě tu štval, ale aspon byla sranda.
12.11.2006 10:31:38   217.119.125.xxx 11
Ten čipset 680i SLI sa dá fakt dobre taktovať ale s tou spotrebou by mali niečo robiť.

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

26 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 12.2Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.