tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

11. 11. 2006 00:00 6

Po týdnu je tu opět náš pravidelný přehled toho nejzajímavějšího ze zahraničních HW magazínů. Dnes bude Přehled opět poněkud jednotvárný, neboť si žádný server nenechal ujít novou GeForce 8800.

Reklama

Pro případ, že by někomu nestačila recenze na PCTuningu, v seznamu níže máte z čeho vybírat. Zajímá-li vás detailní rozbor architektury čipu G80, zamiřte nejdříve na server Beyond3D.


Souběžně s GeForce 8800 byly vydány také čipsety nForce řady 6x0i pro platformu Intel. Základní desky s nForce 680i SLI testovaly servery X-bit labs, PC Perspective, The Tech Report a HotHardware.

Opět X-bit labs, tentokráte jde ale o klasický duel dvou mainstreamových grafických karet: GeForce 7900GS a Radeonu X1950Pro.

Článek serveru bit-tech.net se také týká grafiky, ovšem z trochu jiného pohledu. Hlavním tématem jsou totiž procedurální textury - tedy textury, které se nenačítají z HDD nebo optického média, nýbrž se generují podle zadaných parametrů. Výhodou tohoto řešení je minimální náročnost na kapacitu, což by se vývojářům mohlo hodit zejména u Xboxu 360.

Z oblasti základních desek stojí za shlédnutí srovnání dvou CrossFire motherboardů pro Socket AM2: ASUS M2R32-MVP a ECS KA3 MVP Extreme. Test naleznete na serveru HotHardware.

Kromě mnoha testů nových GeForce se za uplynulý týden urodilo poměrně hodně testů zdrojů. Je snad nějaká souvislost mezi touto skutečností a enormní spotřebou nového dítka nVidie?
Seasonic S12 Energy Plus - jak název napovídá, tento zdroj se chlubí extrémně vysokou účinností - výrobce udává až 88%. Test jeho 650W verze najdete na serveru ModTheBox.

Server PC Modding Malaysia si pro recenzi vybral 600W zdroj z řady OCZ EvoStream. Další zdroj od OCZ, tentokrát však silnější 700W model z řady GameXStream, byl testován na serveru HardwareSecrets. Jelikož toto PSU ve skutečnosti vyrábí FSP, je docela pravděpodobné, že Fortron Epsilon 700W bude mít stejné vnitřnosti.

Pod drobnohled se dostaly také zdroje značky be quiet! z řady Straight Power. Server NordicHardware testoval 700W verzi, modely 600W a 450W si vzal na starost server Bjorn3D.

To je dnes bohužel opravdu všechno, co stálo za zmínku. Na shledanou příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama