verizon-a-youtube-blizko-dohody
Novinka Verizon a YouTube blízko dohody

Verizon a YouTube blízko dohody

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 11. 2006 00:00

Společnosti Verizon a YouTube jsou blízko dohody, která by umožnila dostat obsah populárního webu s uživatelskými videi do mobilních telefonů a televizí, píše list Wall Street Journal.

Reklama

Ihned v úvodu se však nabízí otázka: co bude YouTube nabízet, když většina jeho obsahu je nelicencovaná.

Pokud bude smlouva uzavřena, dočkají se američtí uživatelé služeb Verizon Wireless V-Cast a Verizon FiOS nového obsahu. V-Cast využívá vysokorychlostní síť EVDO a umožňuje uživatelům sledovat videa a poslouchat hudbu na svých telefonech. S tím, jak Verizon plánuje přidat podporu Flashe YouTube bude nejspíše nabízet uživatelům služby V-Cast (v ceně 15 dolarů měsíčně) videa tohoto formátu. Zatím však není jasné, jak bude video vypadat na malých obrazovkách.

Podle deníku YouTube zpřístupní 50 až 100 svých nejpopulárnějších videí. Uživatelé V-Cast pak případně budou moci svá vlastní videa pořízená pomocí mobilu nahrávat na web. Vlastníci služby Verizon FiOS pak ta samá videa budou moci každý den za malý poplatek shlédnout v TV. Podle analytiků je však v současné době problém, že mobilní video nemá tolik příznivců a Verizon FiOS je pořád v raném stádiu rozjezdu. Jak již bylo zmíněno, není také vůbec jasné jak to bude s licencováním obsahu.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama