nvidia-koupila-portalplayer
Novinka nVidia koupila PortalPlayer

nVidia koupila PortalPlayer

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

7. 11. 2006 00:00

nVidia odkoupila firmu PortalPlayer, která vyvíjí čipy a firmware pro přenosné hudební přehrávače.

Reklama

Za každou akcii PortalPlayeru zaplatí nVidia $13,50, celková suma činí 357 milionů dolarů. Tato koupě umožní nVidii rozšířit své pole působnosti v oblasti přenosných hudebních/video přehrávačů, mobilních telefonů, PDA a handheldových herních konzolí. nVidia v tomto segmentu není žádným zelenáčem - už nějakou dobu nabízí mobilní grafické čipy řady GoForce a mezi odběratele patří například Sony Ericsson, Motorola nebo Samsung.

Jen Hsun-Huang, generální ředitel nVidie, k události řekl: "S produkty vzniklé z této kombinace chceme vést novou digitální revoluci, ve které se přenosná zařízení stanou našimi nejosobnějšími počítači."

Firma PortalPlayer od roku 2001 dodávala čipy pro přehrávače iPod od Apple. Když Apple letos v dubnu oznámil, že u další generace iPodů svěří zakázku Samsungu, pro PortalPlayer to znamenalo utnutí 90% příjmů. Budoucnost byla nejistá. Není tedy divu, že Richard Sanquini, předseda dozorčí rady PortalPlayeru, si odkoupení pochvaluje a vidí ho jako výhodu pro zaměstnance i akcionáře společnosti.

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama