tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

4. 11. 2006 00:00

Uplynulý týden přinesl kromě velmi chladného počasí také první čtyřjádrový procesor od Intelu - Core 2 Extreme QX6700. Protože jde bezesporu o velkou událost, stěžejním tématem dnešního přehledu bude právě toto CPU.

Reklama

Testů Kentsfieldu se urodilo opravdu hodně - a když říkám hodně, myslím tím opravdu hodně:

Core 2 Extreme QX6700 testují úplně všude - což znamená, že recenzí ostatního hardwaru je jako šafránu. Z grafických karet stojí dnes za zmínku snad jen recenze Radeonu X1650Pro od HIS s chladičem Silencer a takty 625/1400MHz, ze serveru Guru3D.

Z oblasti základních desek stojí za pozornost srovnání dvou desek s čipsetem i975X - Abit AW9D-MAX a DFI Infinity 975X/G. Článek najdete na serveru DriverHeaven.

Server Virtual-Hideout si pro test vybral motherboard pro platformu LGA775 s čipovou sadou SiS662/SiS966L. Konkrétně jde o Abit SG-95, desku mATX formátu.

Buffalo Firestix PC2-8500 - tak zní název 1066MHz DDR2 modulů od Buffalo Technology, které testoval server LegitReviews. Kdo si vystačí s taktem 800MHz, možná ho zaujmou paměti od G.Skillu, které testoval server Anandtech. G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ používají čipy Micron D9 a pracují s latencí CL4-4-4-12.

Optickou mechaniku už jsme v Přehledu docela dlouho neměli. Server OverclockersClub se podíval na zoubek DVD vypalovačce GSA-H10N od LG.

Jaké jsou výhody diskového pole RAID0 a jaká je ideální velikost fragmentu (stripe size)? Na tyto otázky se snažil odpovědět server HardwareSecrets.

Téměř žádný prostor v Přehledu nedostávají skříně. Proto zde dnes máme hned 2 recenze beden od Antecu a Giabyte. Antec Nine Hundred testoval server Pro-Clockers a magazín Motherboards.org si pro test vybral case Gigabyte Poseidon.

To je pro dnešek vše. Ještě něco odlehčenějšího nakonec: server NGOHQ provádí průzkum veřejného mínění - anketní otázka zní, co jeho čtenáři potřebují nejvíce. Hádejte, která možnost zvítězila...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama