utube-zaluje-youtube
Novinka uTube žaluje YouTube

uTube žaluje YouTube

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

3. 11. 2006 00:00 12

Populární služba YouTube čelí žalobě od společnosti jménem Universal Tube & Rollform Equipment. Důvodem je samozřejmě stejně znějící jméno.

Reklama

Důvod sporu možná někomu přijde poněkud netradiční. Znáte to - stačí se překlepnout při psaní adresy populárního serveru a rázem jste na stránce plné reklamy. Není divu, že web utube.com má spoustu návštěvníků, kteří neuhodli, jak slovo "jútúb" vypadá v psané formě. Firma, které stránky patří, ale vůbec není nadšena - 68 milionů návštěvníků jen za měsíc srpen způsobilo, že stránky byly pětkrát nefunkční.

Firma o 17 zaměstnancích, které doména utube.com patří, se specializuje na prodej použitých strojů na výrobu trubek všeho druhu. Nefunkční stránky mohou Universal Tube připravit o potenciálního zákazníka a kšeft za několik stovek tisíc dolarů.

Ralph Girkins, generální ředitel firmičky, požaduje po YouTube buď vzdát se adresy youtube.com, nebo uhradit Universal Tube náklady na zřízení nové domény. Ironií osudu je, že Girkinsova společnost používala adresu utube.com dávno předtím, než web pro sdílení videí vůbec vznikl.

Zdroj: The Age

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama