vydani-visty-ohrozeno-kvuli-novym-chybam
Novinka Vydání Visty ohroženo kvůli novým chybám

Vydání Visty ohroženo kvůli novým chybám

Stančík Martin

Stančík Martin

26. 10. 2006 00:00 33

Minimálně dva zpravodajské weby citují zdroje, podle kterých bude Windows Vista pro byznys opožděna minimálně o týden kvůli chybám, jež by mohly způsobit pád systému po upgradu z Windows XP.

Reklama

Chyby byly nalezeny v "buildu 5824", což původně měla být finální verze systému. Tchajwanský web DigiTimes tvrdí, že byl Microsoft úspěšný ve snížení počtu známých chyb ve Vistě RC2 o třetinu. Kvůli novým chybám však bude muset být posunuto vydání RTM ("release to manufacturing", neboli konečné verze) z posledního týdne v říjnu na druhý týden v listopadu.

Podle Ethana Allena z webu thehotfix.net chyba zapříčiní úplné zhroucení počítače a systém musí být přeinstalován. Po objevení tak závažného nedostatku bylo dokončení Windows Vista přesunuto na osmý listopad, což znamená že byznysová verze systému se o trochu zpozdí.

Chyby byly opraveny v buildu 5840, jenž je nyní testován uvnitř softwarového gigantu a není jasné, jestli se dostane i mezi ostatní betatestery. Známý analytik Joe Wilcox však tvrdí, že další zpoždění Visty pro zákazníky se s největší pravděpodobností konat nebude.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama