amd-oznamilo-vyvoj-cpu-gpu
Novinka AMD oznámilo vývoj CPU+GPU

AMD oznámilo vývoj CPU+GPU

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

25. 10. 2006 00:00 35

K dnešnímu dni byla kanadská firma ATi definitivně "požrána" AMD. Nově vzniklý behemot oznámil, že koncem roku 2008 a nejpozději počátkem roku 2009 představí procesor s integrovaným grafickým čipem.

Reklama
AMD oznámilo vývoj CPU+GPU
i Zdroj: PCTuning.cz

ATi jako společnost už neexistuje - důkazem může být nynější vzhled jejích webových stránek ati.com, které byly přemístěny na ati.amd.com. Nyní tedy může AMD začít pracovat na naplnění své vize o procesoru s integrovanou grafikou.

Projekt dostal kódové jméno Fusion a nejspíše nepůjde o jediný čip, ale více variant podle výkonu obou jeho částí. Dá se očekávat, že AMD se bude snažit nabídnout příznivou cenu a nízkou spotřebu. High-endové akcelerátory grafiky (a vlastně i fyziky) zůstanou samostatné.

Výše popsané je samozřejmě ještě relativně vzdálená budoucnost. Už v příštím roce ale plánuje AMD (nebo DAAMIT, chcete-li) představit platformy pro mobilní segment (ve stylu Centrina), ale také pro podnikový segment (kde má Intel platformu vPro) a pro výkonné desktopové počítače. Příležitosti vidí AMD i na trzích grafických karet a čipů pro spotřební elektroniku, které vyvíjí právě získaná ATi.

Zdroj: TGDaily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama