tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 10. 2006 00:00 17

Po týdnu je tu opět náš pravidelný přehled recenzí a testů - výběr toho nejzajímavějšího ze zahraničních magazínů hardwarového zaměření.

Reklama

Nejvýznamnější událostí uplynulého týdne bylo bezesporu uvedení Radeonu X1950Pro. Seznam prvních testů byl na PCTuningu k přečtení už v úterý (ten den jste si také mohli na fóru prohlédnout verze od různých výrobců s rozmanitými chladiči). Nyní se podívejme na další testy, které se stihly objevit.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku vidíte Radeon X1950Pro v provedení ASUSu. Tato karta byla testována na serverech HardwareZone a OCWorkBench. (Pokud vás nezajímají fotky, grafy srovnávající výkon začínají zde).
Další test nejnovějšího modelu od ATi v referenčním designu naleznete na serveru Rage3D.

Přestože nVidia chtěla GeForce 7900GS namířit proti dosud nevydanému Radeonu X1650XT, jeho přímým konkurentem je nakonec Radeon X1900GT. Otázka je tedy jasná - co je lepší? Odpověď se snažil nalézt server DriverHeaven.

Leadtek Winfast PX7950 GT TDH Extreme - tak zní název GeForce 7950GT v podání Leadteku a ve verzi Extreme se zvýšenými takty (konkrétně 600/1430MHz oproti referenčním 550/1400MHz). Kartě se na zoubek podíval server Bjorn3D.

Server Boot Daily testoval poněkud netradiční kousek hardware: Radeon X1300 do PCI slotu v provedení od Visionteku. Výkon nic moc extra, ale jako upgrade pro starší stroje nejspíše jediná volba s podporou DirectX 9.0c.

GeForce 7950GX2, vlajková loď nVidie a na tovární nastavení driverů nejrychlejší grafická karta na trhu, si zahrála hlavní roli v článku serveru X-bit labs týkající se voltmoddingu a extrémního overclockingu.

Grafických karet bylo pro tentokrát více než dost, takže se pojďme podívat na základní desky. Server GamePC si připravil srovnání dvou desek pro platformu Intel od ASUSu, P5NSLI s čipsetem nForce 570 SLI a P5N32-SLI Premium s nForce 590 SLI. Otázka je tedy jasná - chcete-li Core 2 Duo a SLI, má cenu připlácet si za nF590 SLI?

Základním deskám pro Core 2 Duo se věnuje také článek serveru Anandtech. Jde o srovnání motherboardů s čipsetem Intel P965 a testu se zúčastnily desky Abit AB9 Pro, ASUS P5B-E Deluxe, Biostar TForce P965 Deluxe a Gigabyte GA-965P-DS3.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní přejděme k operačním pamětem. Dnes tu máme test 1GB DDR2 modulů ze série Crucial Ballistix; paměti běží na 800MHz s latencí CL4-4-4-12 a testovány byly na server Big Bruin.

Server Tom's Hardware Guide si vzal na mušku pevné disky určené pro nepřetržitý chod - konkrétně veterána Western Digital Raptor 74GB a novou Barracudu ES od Seagate, která používá kolmý zápis (testovaný model byla špička řady s kapacitou 750GB).

Dnešní přehled uzavírá test francouzského serveru PC INpact. Recenzovaným kouskem hardware byl miniaturní vysavač, který se napájí z USB slotu.

Přiznávám, že dnešní přehled byl poněkud jednotvárný, ale za poslední týden se zkrátka urodilo nevídané množství testů grafických karet. Tedy, na shledanou u příštího, snad o něco vyváženějšího přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama